Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Potgrond

Voor het optimaal genieten van al je planten die je zo zorgvuldig hebt uitgekozen is het belangrijk de juiste verzorging toe te passen. Een heel belangrijk onderdeel van verzorging zijn de grondproducten die je gebruikt. Ogen je planten wat dof of slap? Of heb je net nieuwe planten gepot? Dan heb je ongetwijfeld goede grond nodig!

Zo gebruik je potgrond

Potgrond is voeding voor planten. Verse potgrond bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant waardoor deze beter kan groeien. Je gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan. 

Zet een nieuw gekochte plant eerst met pot en al in een emmer water. Zo laat je de kluit zich volzuigen met water en is de eerste dorst van de plant gelest. Daarna zet je de plant in de juiste pot. Kies het liefst een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water weg te laten vloeien. Vul de onderkant van de pot eerst met potgrond en zet daar de plant op. Vul de pot af met wat extra potgrond en klaar! 

Zorg voor voldoende vochtafdrijving

Een goed alternatief om de vochtafdrijving in de pot te bevorderen is het toevoegen van hydrokorrels. Deze bruine korrels nemen het overtollige water op en laten het geleidelijk weer los, precies zoals planten het het fijnst vinden. Voeg de hydrokorrels toe aan de bodem van de pot of meng ze met de hand door de potgrond heen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Binnen