Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Kamerplanten

Kamerplanten kunnen een ruimte helemaal doen opleven. Ze geven een kleurrijke toets, zorgen voor gezelligheid en dragen ook hun steentje bij aan het klimaat binnenshuis. Deze planten gaan namelijk zorgen voor de productie van zuurstof, wat zeker mooi meegenomen is in onze moderne, goed geïsoleerde woningen. Bovendien bestaan kamerplanten in tal van soorten en maten, gaande van kleine en makkelijke kamerplanten tot grote tropische planten.

Een ruim assortiment aan verschillende kamerplanten

Dat kamerplanten ervoor zorgen dat een ruimte er hélemaal anders uitziet, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat er ook luchtzuiverende kamerplanten bestaan? En wist je dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen kamerplanten die goed gedijen in de zon en planten die zich net beter voelen in de schaduw? Voor elke plaats en elke situatie bestaat er wel een geschikte kamerplant. In het tuincentrum van Bloemenland vind je deze allemaal, net zoals een ruim aanbod aan plantenschalen en -coupes. Je kan er zelf eentje samenstellen of een keuze maken uit de voorgemaakte exemplaren; ideaal om cadeau te doen!

Ook kamerplanten van eigen kweek

Naast een breed scala van alle courante kamerplanten beschikt Bloemenland ook over een assortiment kamerplanten van eigen kweek. Deze worden ter plaatse gekweekt en moeten dus niet getransporteerd worden. Hierdoor zijn de kamerplanten veel sterker en steviger; ze hoeven geen ettelijke uren in de koeling of in het duister door te brengen. Er zijn immers planten die hier niet goed tegen kunnen en zo beschadigd kunnen raken. Daarnaast vind je bij Bloemenland ook een heel ruim assortiment perk- en tuinplanten van eigen kweek, om je tuin tot in de details af te maken. Met onze planten van eigen kweek kies je gegarandeerd voor kwaliteit.

Onze kwekerij

Tips omtrent kamerplanten

Bij Bloemenland kan je niet enkel kamerplanten kopen: onze medewerkers staan ook altijd voor je klaar met advies. Heb je dus vragen, aarzel dan niet om ons deze te stellen! Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak de vraag hoe dikwijls men kamerplanten moet gieten. Ons advies hierbij is om een plant niet té veel te gieten. Merk je dat er water onderaan in de pot blijft staan, giet dit dan weg. Wanneer een kamerplant te veel water krijgt kunnen de wortels immers beginnen rotten en zal de plant na verloop van tijd afsterven.

Meer tuintips