Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Binnenpotterie

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in potten en manden is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Bij Tuincentrum Bloemenland heb je de keuze uit de hoogwaardige merken zoals Edelman en Elho. 
 

Bloempotten voor binnen

Laat jouw planten stralen in een mooie bloempot. Door het toevoegen van kleur of het juiste materiaal geef jij jouw planten én inrichting een compleet nieuwe look. Maak gebruik van hoogteverschil voor een speels effect. Zet grote groene planten in een pot op de grond, creëer hoogte met bloempotten op poten of hang planten op. 

Binnenpotten zijn handgemaakt van aardewerk, metaal of zink. Hierdoor kunnen we niet de garantie geven dat deze potten 100% waterdicht zijn. En om te voorkomen dat de kamerplant te veel water krijgt kun je hydrokorrels onderin de pot toevoegen. Deze korrels nemen het water op en laten het geleidelijk los. Ook als je een beetje uitschiet met water geven, verdrinken je planten niet.

Bij Tuincentrum Bloemenland vind je potten passend voor elk interieur. Terracotta bloempotten voor een urban jungle in de woonkamer, rieten manden voor een landelijke uitstraling, of juist bloempotten in trendy kleuren om het strakke interieur wat op te fleuren. Kom naar ons tuincentrum in Veerle - Laakdal en vraag deskundig advies aan één van onze medewerkers.

Ook de juiste bloempot voor buiten

Buitenpotten zijn even belangrijk als potten voor binnen. Een plantenpot voor buiten moet wel de juiste eigenschappen hebben. Denk bijvoorbeeld aan goede afwatering. Omdat het in ons land nog wel eens regent, is het belangrijk het overtollige (regen)water goed weg kan lopen, anders kunnen je planten verdrinken. 

Ga naar potterie - buiten