Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Kweken & moestuin

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen moestuin aan te leggen. Dit kan een grote of een kleine moestuin zijn, in volle grond of zelfs in een specifieke bak hiervoor. Wil jij zelf je groenten en kruiden kweken, dan moet je natuurlijk wel een aantal basis moestuinbenodigdheden kopen. Welke benodigdheden er zoal zijn, dat ontdek je in de tekst hieronder. We geven je ook enkele tips om zelf aan de slag te gaan met de juiste moestuinbenodigdheden.

Ga zelf aan de slag met de juiste moestuinbenodigdheden

De groenten kunnen op een natuurlijke manier groeien, ze worden niet gespoten met allerlei onbekende stoffen, en smaken gewoon véél beter… Redenen genoeg om een eigen moestuin aan te leggen! Heb je groene vingers en wil je zelf aan de slag gaan, dan zijn er enkele moestuinbenodigdheden die niet mogen ontbreken. Een stukje grond is een vanzelfsprekende vereiste, maar ook wie geen tuin heeft kan aan de slag met een speciale bak waarin je potgrond doet. Uiteraard heb je ook zaden nodig van de groenten, het fruit of de tuinkruiden van je keuze. Andere moestuinbenodigdheden zijn meststoffen om de plantjes te voeden, voldoende water en licht en ook wat gereedschap zoals een spade, een kleiner schopje of een hark. Met deze basis moestuinbenodigdheden ben je helemaal klaar om aan je moestuin te beginnen!

Leestip: Dit heb je nodig voor een eigen moestuin

Gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat je overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kun je je afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht je desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat je dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. 

Je kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte. Wij verkopen bestrijdingsmiddelen van de merken BSI, DCM en Edialux.

Moestuinbenodigdheden bij Bloemenland

Bloemenland is absoluut the place to be voor iedereen die een eigen moestuin wil aanleggen. In ons tuincentrum vind je een groot assortiment aan allerlei diverse moestuinbenodigdheden. Hiertoe behoren onder andere diverse bakken in plastic of riet, die ideaal zijn voor wie een klein moestuintje wil starten. Daarnaast bieden wij je verschillende kruiden- en groenteplanten aan binnen het seizoen, net zoals een groot aanbod zaden van het merk Somers. Maar dat is niet alles: onze afdeling met moestuinbenodigdheden bevat ook heel wat kleinere potjes, pot- en zaaigrond, meststoffen en sproeistoffen, thermometers, enzovoort. Kortom: bij Bloemenland vind je alle moestuinbenodigdheden voor de perfecte moestuin.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Buiten