Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Siergrassen

De trend van dit moment voor in de tuin zijn natuurlijk siergrassen! Dat snappen wij wel, want siergrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij tuincentrum Bloemenland vind je siergrassen die het hele jaar door groen blijven, maar ook laagblijvende siergrassen en siergrassen met prachtige bladeren. In ons tuincentrum krijgen wij regelmatig vragen over siergrassen. Deze meest gestelde vragen hebben we voor jou op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Kom gerust langs in onze winkel of neem contact met ons op!

Tips voor pampasgras snoeien

Heb je pampasgras in de tuin staan en wil je hier lang van kunnen genieten? Dan is een goede verzorging natuurlijk heel belangrijk. Pampasgras kan in de winter wel wat bescherming gebruiken, daarom raden wij je aan om het siergras in het voorjaar terug te snoeien. In het voorjaar zul je zien dat er jonge scheuten verschijnen. Dat is het teken om te gaan snoeien en de oude stengels boven de grond af te knippen. Dit kun je het best doen met een scherpe heggenschaar. Door het snoeien ontstaat er weer ruimte voor nieuwe stengels en bladeren.

Ken je deze laagblijvende siergrassen?

Wil je liever niet dat siergrassen zo hoog worden? Of ben je juist op zoek naar een combinatie van hoge siergrassen met laagblijvende siergrassen? Gelukkig zijn er ook siergrassen die laag blijven. Laagblijvende siergrassen geven in het najaar nog kleur aan jouw tuin en worden vaak gebruikt als bodembedekker. Deze siergrassen zijn daarnaast ook perfect voor in een border. Enkele populaire soorten zijn:

  • Liriope muscari (Wit leliegras)
  • Carex morrowi (Japanse zegge)
  • Carex testacea (Oranje zegge)
  • Imperata cylindrica (Japans bloedgras)

Welke siergrassen zijn winterhard?

Een vraag die wij veel in het tuincentrum krijgen, is welke siergrassen winterhard zijn. Siergrassen die wel tegen de vorst kunnen hebben geen extra bescherming nodig. Het is wel belangrijk om te weten dat winterharde siergrassen in pot wel gevoeliger zijn voor vorst, dan wanneer ze in de grond staan. Een pot trekt namelijk kou aan. Maar tegenwoordig zijn ook hier handige hulpmiddelen voor om de planten in pot te beschermen. De volgende siergrassen zijn winterhard:

  • Ajuga (Kruipend zenegroen)
  • Acaena (Stekelnootje)
  • Phlox (Vlambloem/Kruipvlambloem)
  • Leptinella (Koperknoopje)
  • Carex (Zegge)
  • Festuca Glauca (Blauw schapengras)

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten