Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Bloembollen en zaden

Nu investeren in bloembollen en zaden betekent dat je straks volop kan genieten! Wil je jouw tuin omtoveren tot een kleurrijke pluktuin of heb je plannen een heuse moestuin te starten? In onze webshop vind je allerlei bollen en zaden die je helpen jouw tuin tot een prachtig, maar ook heerlijk paradijsje te maken. Bezoek tuincentrum Bloemenland in Laakdal. Tot snel!

Wanneer bloembollen planten?

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De namen geven al weg wanneer je van hun bloemenpracht kunt genieten.

  • Wat misschien een tikkeltje verwarrend kan zijn, is dat voorjaarsbollen juist in het najaar de grond in moeten. De beste plantperiode is zo van september tot en met de start van december.
  • Zomerbollen mogen de grond (of bloempot) in als de kans op nachtvorst geweken is. Houd in de meeste gevallen april en mei aan.

Hoe voorjaarsbloeiende bloembollen planten?

Voorjaarsbollen hebben een periode van kou nodig om goed aan te slaan. Je ziet het niet, maar ondergronds werken de bollen extra hard om zo vanaf maart (en soms nog nét even iets eerder) hun groene koppie aan jou te laten zien. Wanneer voorjaarsbloeiers precies het daglicht zien, kan je vinden op de verpakking van de desbetreffende bloembol. In de regel moeten bloembollen 3x zo diep de grond in als dat ze hoog zijn. Bij een bloembol van 5 centimeter, moet je de bol met je plantenschepje of bollenplanter 15 centimeter diep in de grond stoppen.

Een makkelijke moestuin starten doe je zo

Of je nu een klein kruidentuintje aan wilt leggen of een heuse moestuin wilt starten; met behulp van onze selectie zaden staat er een heerlijke tuin op je te wachten. Het kweken van planten uit zaad is niet moeilijk. De verpakkingen zullen je vertellen wanneer je je zaden binnenshuis een kickstart moet geven of dat je de zaadjes gewoon direct in de tuin kunt planten. Er zijn meerdere redenen om met zaden aan de slag te gaan:

  1. Er is heel veel keuze wat betreft zaad, dus je kweekt precies wat jij leuk en lekker vindt;
  2. Het is zeer bevredigend om je eigen gekweekte groenten, fruit of kruiden uiteindelijk zelf op te mogen eten;
  3. Het is een ontspannende hobby, die tevens zeer leerzaam is voor kinderen;
  4.  Wist je dat sommige bedrijven de grond van de zaailingen behandelen met insecticiden? Als je een biologische zaden koopt, weet je dat je planten het milieu niet zullen schaden, laat staan ​​dat ze de insecten doden die ze misschien nodig hebben om voedsel te produceren.

Wat ben jij van plant te kweken? Voor bloemzaden ben je bij tuincentrum Bloemenland ook aan het juiste adres. Start bijvoorbeeld een eigen mini pluktuin!

Meer over je eigen moestuin

Bloemnollen en zaden koop je bij Tuincentrum Bloemenland in Laakdal

Wat is er nu leuker dan jouw zelf geplante bollen en zaden tot bloei te zien komen? Ga dus aan de slag in de siertuin, de moestuin of de kruidentuin om van al dat lekkers en moois te kunnen genieten. Bij tuincentrum Bloemenland vind je diverse bloembollen soorten en een ruim assortiment bloem-, groente-, kruiden- of fruitzaden. Ook biologische zaden en bloembollen hebben we voor je in huis. Denk daarnaast aan diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die jouw (voor)tuin naar een fleuriger level tillen. Ontdek het in onze winkel!

Openingstijden Tuincentrum Bloemenland

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Buiten