Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Nu volop verkrijgbaar: tomaten!

Bij Tuincentrum Bloemenland is het tomaten planten seizoen weer begonnen! Wij hebben een uitgebreid assortiment tomatenplanten, perfect voor de hobbykweker of voor wie op zoek is naar een grotere opbrengst.

 • Gewone tomaten: voor de hobbykweker, gewone opbrengst

 • F1 Hybride tomaten: sappig, grotere opbrengst en goed resitent tegen ziekten

 • Geënte tomaten: snelgroeiend, grootste opbrengst, zeer resistent tegen ziekten

Onze tomatenplanten zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bekijk hieronder vast ons assortiment. We hopen je gauw te zien in onze winkel! 

Gewone tomaten

Onze gewone tomatenplanten zijn ideaal voor de beginnende tuinier. Ze zijn gemakkelijk te kweken en geven heerlijke, sappige tomaten. Deze planten hebben een natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie biologisch wil tuinieren. We vertellen je graag over een paar van onze favoriete soorten:

 • Earl's Faux: Grote, krachtige planten. Vruchten met een mooie roze, gladde schil, biefstuktomaten met een rijke, complexe en prachtige smaak. De smaak is zo uitstekend dat deze tomaat al meerdere prijzen heeft gewonnen in tomatenproeverijen. 
   
 • Calli Orange: Iets langwerpige ronde oranje vrucht van het type biefstuk. Heeft een goede productiviteit met tomaten van 300 à 500g.
   
 • Black Beauty: Vleestomaat Black Beauty is een grote, afgeplatte vleestomaat. De tomaten rijpen van groen met blauwe schouders naar rood met donkerblauwe tot bijna paarse schouders. Als de tomaten veel aan de zon zijn blootgesteld, wordt de paarse verkleuring nog donkerder en kan deze zich nog meer uitbreiden over de hele tomaat. De tomaten wegen per stuk tussen de 200 – 400 gram. 
   
 • Mini Roma Red: Het kleine zusje van de roma-tomaat. Zeer zoete vruchtjes, ook wel snoeptomaatjes genoemd. De mini-roma is een zeer groeikrachtige plant met een hoge productie. 
   
 • Cherokee Green: Het gaat om een groene vleestomaat, waarbij de vruchten in het rijpe stadium groen van kleur blijven. De vruchten hebben een gemiddeld vruchtgewicht van 200 tot 300 gram. Het vlezige vruchtvlees wordt veel geprezen om zijn zeer goede rijke smaak.

F1 Hybride Tomaten

De F1 Hybride tomaten planten hebben een hogere weerstand tegen ziekten en plagen en geven een grotere oogst dan de gewone tomatenplanten. Ze zijn perfect voor wie wat meer ervaring heeft in het kweken van tomaten en een hogere opbrengst wil bereiken. 

 • Country Taste F1: een betrouwbaar ras die zorgt voor een productie van heerlijke smaakvolle vleestomaten met mooi vlees! Deze grote ''Country Taste'' vleestomaat weegt ongeveer wel 250 gram, is geribd en heeft een platronde vorm. 
   
 • Coeur de Boeuf F1: een snelgroeiende vleestomaat en ontwikkeld grote vruchten rond de 500 gram. De ideale smaakmaker voor pasta's en soepen.
   

 • Baby Boomer F1: Een cherrytomaat die perfect is voor de patio! Elke productieve plant levert 300 of meer kleine snoepjes op die barsten van de grote smaak.

Geënte tomaten

Wie op zoek is naar de grootste opbrengst, raden wij onze geënte tomatenplanten aan. Deze planten zijn geënt op een sterke onderstam die een hogere weerstand heeft tegen ziekten en plagen en een hogere opbrengst geeft dan de F1 hybride tomaat. Perfect voor de serieuze tomatenkweker!

 • Supersteak: Zijn naam zegt het al, deze Supersteak is een ware gigant onder de vleestomaten! Na ongeveer 80 dagen geeft de plant al enorme grote vruchten af.
   
 • Pepe F1: Als een parelsnoer zitten prachtige roodgekleurde kerstomaten dicht op elkaar op vele trossen! Een vroege soort die de hele zomer TOP-opbrengsten levert.
   
 • Fleurette F1: geliefd vanwege haar mooie hartvorm, het malse vruchtvlees wat bijna smelt op de tong en vanwege haar fantastische smaak. De tomatenplant is gelijkmatig bezaaid met vele, ca. 180g zware vruchten. 
   
 • Grappelina F1: een wonderbaarlijk fruitig aroma! Deze vroeg rijpende trossoort geeft vele, ca. 140g zware vruchten. De trostomaten „Grappelina“ F1 zijn vitale tomaten die voor een zeer goede oogst zorgen.