Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Nu volop verkrijgbaar: tomaten!

Bij Tuincentrum Bloemenland is het tomaten planten seizoen weer begonnen! Wij hebben een uitgebreid assortiment tomatenplanten, perfect voor de hobbykweker of voor wie op zoek is naar een grotere opbrengst.

 • Gewone tomaten: voor de hobbykweker, gewone opbrengst

 • F1 Hybride tomaten: sappig, grotere opbrengst en goed resitent tegen ziekten

 • Geënte tomaten: snelgroeiend, grootste opbrengst, zeer resistent tegen ziekten

Onze tomatenplanten zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bekijk hieronder vast ons assortiment. We hopen je gauw te zien in onze winkel! 

Gewone tomaten

Onze gewone tomaten zijn de goedkoopste soort. Ze zijn gemakkelijk te kweken en geven heerlijke, sappige tomaten. We vertellen je graag over een paar van onze favoriete soorten:

 • Pastel Orange Heart: De Orange Heart-tomaat valt op door zijn hartvormige, oranje tot donkergele vruchten. Deze tomaten zijn zoet, fruitig en licht zurig, met een vlezige en matig sappige textuur.
   

 • Yellow Fire: Deze romatomaat heeft een warmgele kleur met rode strepen en een geel met rozerood geaderd binnenste. Ze is vlezig, sappig en zoet, ideaal voor zowel rauw gebruik als in soepen, sauzen en salades. De tomaten bevatten weinig gel en zaden. De opbrengst is goed, met 5 tot 7 grote tomaten per tros.

   

 • Lilac Giant: Grote tot zeer grote, licht afgeplatte, roze biefstuktype tomaten met uitstekende, niet zure smaak. Deze groeikrachtige, onbepaalde planten hebben regulier gebladerte en leveren goede opbrengsten in het tweede deel van het seizoen. Soms zijn de vruchten zeer groot.

F1 Hybride Tomaten

De F1 Hybride tomaten planten hebben een hogere weerstand tegen ziekten en plagen en geven een grotere oogst dan de gewone tomatenplanten. Ze zijn perfect voor wie wat meer ervaring heeft in het kweken van tomaten en een hogere opbrengst wil bereiken. 

 • Pyros F1: Pyros F1 is een hybride vleestomaat met grote, ronde vruchten tot ca 200g. Zeer goede opbrengst van smaakvolle tomaten. Resistent tegen enkele biotypes phytophtora (tomaten- en aardappelziekte). Geschikt voor teelt in serre en in volle grond.
   
 • Coeur de Boeuf F1: een snelgroeiende vleestomaat en ontwikkeld grote vruchten rond de 500 gram. De ideale smaakmaker voor pasta's en soepen.
   

 • Baby Boomer F1: Een cherrytomaat die perfect is voor de patio! Elke productieve plant levert 300 of meer kleine snoepjes op die barsten van de grote smaak.

Geënte tomaten

Wie op zoek is naar de grootste opbrengst, raden wij onze geënte tomatenplanten aan. Deze planten zijn geënt op een sterke onderstam die een hogere weerstand heeft tegen ziekten en plagen en een hogere opbrengst geeft dan de F1 hybride tomaat. Perfect voor de serieuze tomatenkweker!

 • Supersteak: Zijn naam zegt het al, deze Supersteak is een ware gigant onder de vleestomaten! Na ongeveer 80 dagen geeft de plant al enorme grote vruchten af.
   
 • Pepe F1: Als een parelsnoer zitten prachtige roodgekleurde kerstomaten dicht op elkaar op vele trossen! Een vroege soort die de hele zomer TOP-opbrengsten levert.
   
 • Fleurette F1: geliefd vanwege haar mooie hartvorm, het malse vruchtvlees wat bijna smelt op de tong en vanwege haar fantastische smaak. De tomatenplant is gelijkmatig bezaaid met vele, ca. 180g zware vruchten. 
   
 • Grappelina F1: een wonderbaarlijk fruitig aroma! Deze vroeg rijpende trossoort geeft vele, ca. 140g zware vruchten. De trostomaten „Grappelina“ F1 zijn vitale tomaten die voor een zeer goede oogst zorgen.

Download Assortimentslijst Tomaten