Kunnen wij u helpen

09:00 - 17:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Een kraaknet zwembad met BSI producten

Een kraaknet zwembad met BSI producten

Een helder en schoon zwembad is de droom van elke zwembadeigenaar. Bij Tuincentrum Bloemenland begrijpen we dat zwembadonderhoud een belangrijke klus is, vooral nu de zomer eraan komt. In deze blog bespreken we hoe je in vijf eenvoudige stappen, met de hulp van het kwalitatieve merk BSI, je zwembad kraaknet kunt houden. Daarnaast delen we enkele nuttige zwembadklussen voor de maand mei. Bezoek ons in Laakdal voor persoonlijk advies en al je benodigdheden!

Stap 1: Test het Water

De eerste stap naar een schoon zwembad is het testen van de waterkwaliteit. Dit kun je eenvoudig doen met de BSI Test Kit. Het is belangrijk om de pH-waarde en het chloorgehalte te controleren. De ideale pH-waarde ligt tussen 7,2 en 7,6. Als het water te zuur of te basisch is, kunnen er problemen zoals irritaties en kalkafzetting ontstaan. BSI biedt zowel pH-plus als pH-minus producten aan om deze waarden te corrigeren.

Stap 2: Reinig de Filters

Filters spelen een cruciale rol in het behouden van helder water. Het regelmatig reinigen van de filters zorgt ervoor dat ze efficiënt blijven werken. Afhankelijk van het type filter dat je gebruikt, adviseren wij de BSI Filter Cleaner. Deze krachtige reiniger verwijdert vetten, oliën en andere verontreinigingen die de werking van je filter kunnen belemmeren.

Stap 3: Voeg de Juiste Chemicaliën Toe

Na het testen en aanpassen van de waterbalans, is het tijd om de juiste chemicaliën toe te voegen om het water te desinfecteren. BSI biedt een uitgebreide reeks producten zoals chloorgranulaat of -tabletten, die helpen om bacteriën, algen en andere schadelijke micro-organismen te doden. Het is belangrijk om deze chemicaliën volgens de instructies toe te voegen, om over- of onderdosering te vermijden.

Stap 4: Schoonmaken van de Zwembadwanden en Bodem

Een grondige schoonmaak van de zwembadwanden en bodem mag niet worden overgeslagen. Algen en vuil kunnen zich gemakkelijk hechten aan de oppervlakken. Gebruik de BSI Pool Cleaner voor een effectieve reiniging. Deze krachtige reiniger zorgt voor een diepe reiniging zonder de zwembadbekleding te beschadigen. Vergeet niet om ook de zwembadhoeken goed schoon te maken waar vuil zich kan ophopen.

Stap 5: Regelmatig Onderhoud

Regelmatig onderhoud is essentieel om je zwembad in optimale conditie te houden. Controleer minstens een keer per week het water en de filters, en reinig ze indien nodig. Zorg er ook voor dat je na elke grote zwembadsessie de nodige onderhoudsmaatregelen treft om het water schoon en helder te houden.

Zwembadklussen voor Mei

In mei is het de perfecte tijd om je zwembad voor te bereiden op de zomer. Start met een algemene inspectie van het zwembad en alle apparatuur. Zorg ervoor dat alles naar behoren werkt voordat het zwemseizoen begint. Controleer ook of de zwembadomgeving veilig is; zorg dat er geen slipgevaar of scherpe voorwerpen in de buurt zijn.

Ook voor tijdelijke zwembaden wordt onderhoud aangeraden

Voor eigenaren van tijdelijke opblaaszwembaden of zwembaden van zeil, die slechts één seizoen gebruikt worden, is het eveneens essentieel om de waterkwaliteit te onderhouden. Hoewel deze zwembaden misschien minder groot of diep zijn, vereisen ze nog steeds aandacht om het water fris en hygiënisch te houden. Een goede waterkwaliteit voorkomt de groei van algen en bacteriën, die niet alleen het zwemplezier kunnen bederven, maar ook gezondheidsrisico's zoals huidirritaties en ooginfecties kunnen veroorzaken.

Het merk BSI voor Zwembadonderhoud

BSI is een betrouwbare partner als het gaat om zwembadonderhoud. Hun producten zijn speciaal ontwikkeld om jouw zwembadonderhoud eenvoudiger en effectiever te maken. Van waterbehandeling tot reiniging, BSI biedt een complete oplossing voor een kristalhelder zwembad.

Kom langs bij Tuincentrum Bloemenland in Laakdal voor al je zwembadonderhoudsproducten en advies. Onze experts staan klaar om je te helpen met elk aspect van zwembadonderhoud. Laat ons je helpen om je zwembad klaar te maken voor een onvergetelijke zomer!