Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Bloembollen planten in maart en april

Bloembollen planten in maart en april

De lente is de tijd van vernieuwing en groei, en wat is een betere manier om dit te vieren dan door je tuin vol met kleur te brengen? Maart en april zijn de ideale maanden om bloembollen te planten voor een bloeiende tuin in de late lente en zomer. In deze blog lees je hoe je dit het beste kunt aanpakken en waarom Tuincentrum Bloemenland in Laakdal je ideale partner is voor al je tuinbenodigdheden.

Waarom nu bollen planten?

Het planten van bloembollen in maart en april heeft meerdere voordelen. De grond begint te ontdooien en wordt warmer, wat ideaal is voor de wortelgroei. Bovendien zorgt het planten in deze periode ervoor dat je tuin vol staat met bloemen net wanneer de meeste voorjaarsbloei alweer voorbij is. Dit zorgt voor een naadloze overgang van kleur en leven in je tuin.

De juiste bollen kiezen

Bij Tuincentrum Bloemenland in Laakdal vind je een breed assortiment aan bloembollen geschikt voor het planten in maart en april. Enkele populaire keuzes zijn:

 • Dahlia’s: Dahlia’s bieden een spectaculair kleurenpalet en variëren van kleine tot grote bloemen. Ze bloeien van de vroege zomer tot de eerste vorst.
 • Gladiolen: Deze statige bloemen staan prachtig achterin de border en bloeien in de zomer.
 • Lelies: Lelies komen in veel soorten en maten en geuren heerlijk. Ideaal voor zowel de tuin als in potten.
 • Zomerbollen als Anemonen en Ranonkels: Perfect voor een kleurrijke touch in je tuin of op je balkon.

Voorbereiding en Planten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

 1. Kies de Juiste Locatie: De meeste bloembollen prefereren een zonnige tot halfschaduw plek met goed gedraineerde grond.
 2. Grond Voorbereiden: Maak de grond goed los en meng door met compost voor een voedzame basis.
 3. Plantdiepte en Afstand: Houd rekening met de aanbevolen plantdiepte en afstand tussen de bollen. Een algemene regel is om bollen te planten op een diepte die driemaal hun hoogte is.
 4. Water Geven: Geef na het planten de bollen water om de grond te laten settelen en het wortelen te stimuleren.

Verzorgingstips voor bloembollen

Na het planten is het belangrijk om je bloembollen goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips:

 • Water: Zorg ervoor dat de bollen in het groeiseizoen voldoende water krijgen, vooral tijdens droge periodes.
 • Bemesting: Gebruik een langzaam vrijkomende meststof bij het planten voor de beste groei en bloei.
 • Bescherming tegen Vorst: Sommige bollen, zoals dahlia’s, moeten in de winter worden opgegraven en op een vorstvrije plek worden bewaard.

Waarom naar Tuincentrum Bloemenland- voor bloembollen?

Tuincentrum Bloemenland in Laakdal is niet alleen de plek voor een uitgebreid assortiment bloembollen, maar ook voor al je tuingereedschap en advies. Onze experts staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies voor het kiezen en planten van de perfecte bloembollen voor jouw tuin.

Het planten van bloembollen in maart en april is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je tuin er in de late lente en zomer prachtig uitziet. Met de juiste voorbereiding, zorg, en de kwaliteitsproducten van Tuincentrum Bloemenland in Laakdal, kan je uitkijken naar een tuin vol kleur en leven. Begin vandaag nog met het plannen van je tuinproject en maak van jouw tuin een bloeiend paradijs!