Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Najaar: Wat te planten in je tuin?

Najaar: Wat te planten in je tuin?

Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, betekent dit niet dat je tuin in het najaar moet vervagen. Integendeel, het najaar biedt een uitstekende gelegenheid om nieuwe planten toe te voegen aan je groene paradijs. Hier zijn enkele prachtige planten die je kunt planten in het najaar om je tuin levendig en kleurrijk te houden:

Herfstbloeiende planten

 • Herfstasters (Aster): Deze planten bloeien vanaf de late zomer tot in de herfst en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze trekken vlinders aan en voegen een vrolijke noot toe aan je tuin.
 • Sedum (Hylotelephium): Vetplanten zoals sedum zijn uitstekend geschikt voor het najaar. Ze bloeien in de nazomer met clusters van sterachtige bloemen en behouden hun kleur tot de late herfst.
 • Chrysanten (Chrysanthemum): Chrysanten zijn klassieke herfstbloeiers en zijn beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. Ze brengen een vleugje herfstpracht in je tuin.

Bessenstruiken

 • Rode Kornoelje (Cornus): Deze struiken hebben opvallende rode takken die vooral in de winter voor kleur zorgen. Sommige soorten produceren ook bessen in het najaar, die vogels aantrekken.
 • Wilde Bosbessen (Vaccinium): Bosbessenstruiken kunnen goed gedijen in het najaar. Ze bieden niet alleen heerlijke bessen, maar hebben ook prachtige herfstkleuren.

Voorjaarsbollen voor anticiperende tuinliefhebbers

Het najaar is ook het ideale moment om voorjaarsbollen te planten. Terwijl je tuin zich voorbereidt op de winterslaap, kun je alvast denken aan de kleurrijke verrassingen van de lente. Overweeg om de volgende bollen te planten:

 • Tulpen (Tulipa): Tulpen zijn een van de meest geliefde voorjaarsbloemen en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen.
 • Narcissen (Narcissus): Narcissen kondigen de lente aan met hun vrolijke gele bloemen. Ze zijn ook zeer winterhard.
 • Krokussen (Crocus): Krokussen zijn een van de vroegst bloeiende voorjaarsbollen en zorgen voor een prachtig kleurenspel.

Tips voor het planten in het najaar

 1. Bodemvoorbereiding: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg compost toe om de bodem te verrijken.
 2. Plantdiepte: Plant bollen en vaste planten op de juiste diepte volgens de aanwijzingen op het etiket.
 3. Water geven: Geef nieuwe aanplant voldoende water om hen te helpen wortel te schieten voordat de winter aanbreekt.

Met deze suggesties kun je je tuin transformeren in een kleurrijk herfstparadijs en vooruitblikken op een prachtig voorjaar. Vergeet niet te genieten van het plantenproces en laat je tuin gedijen in alle seizoenen.