Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

10 populaire vaste planten in maart

10 populaire vaste planten in maart

De lente komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een van de beste manieren om je tuin op te fleuren is door het toevoegen van vaste planten. In maart kun je al beginnen met het planten van deze planten, zodat ze in de lente en zomer kunnen bloeien. Maar waarom zou je nu al tuinplanten kopen?

Waarom tuinplanten kopen in maart?

Maart is de perfecte maand om tuinplanten te kopen. De meeste planten zijn nog in winterslaap en hebben nog niet veel energie gebruikt. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen de stress van het verplanten en hebben ze meer tijd om zich te vestigen in hun nieuwe omgeving voordat het groeiseizoen begint. Bovendien is het tuincentrum al helemaal klaar voor het voorjaar en staan alle vaste planten weer te trappelen om bij jou thuis de grond in te gaan, zodat ze kunnen uitgroeien tot grote en sterke planten waar je jarenlang plezier van zult hebben!

Populaire tuinplanten in maart

Maart is een heerlijke tijd van het jaar om weer de tuin in te duiken en aan de slag te gaan met het planten van vaste tuinplanten. Of je nu geboren bent met groene vingers of net begint met tuinieren, er zijn zat prachtige planten om mee aan de slag te gaan en je buitenruimte voor te bereiden op het mooie weer! De onderstaande top 10 is erg populair bij ons in het tuincentrum en zal ook bij jou in de tuin mooi staan!

 1. Lavendel (Lavandula angustifolia)
  Deze heerlijk geurende plant is niet alleen mooi om te zien, maar trekt ook bijen en vlinders aan. Perfect voor het creëren van een mediterrane sfeer in de tuin.
   
 2. Ridderspoor (Delphinium)
  De lange stelen met kleurrijke bloemen van de Ridderspoor zijn een echte eyecatcher in de tuin. Ze gedijen goed in vochtige grond en zijn ideaal voor het creëren van hoogte in de borders.
   
 3. Kogeldistel (Echinops)
  Deze plant met ronde, stekelige bloemhoofden geeft een stoere en robuuste uitstraling aan de tuin. Ideaal voor een natuurlijke, wilde tuin.
   
 4. Zonnehoed (Rudbeckia)
  Deze gele bloemen met donkerbruine hartjes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar trekken ook bijen en vlinders aan. Ideaal voor een kleurrijke border.
   
 5. Vrouwenmantel (Alchemilla mollis)
  Deze bodembedekker met groene, fluweelachtige bladeren en gele bloemen is ideaal om tussen andere planten te planten. Ze gedijen goed in vochtige grond en zijn perfect om lege plekken snel op te vullen.
   
 6. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  Deze plant met roze bloemen en vlezige bladeren is ideaal voor een droge en zonnige plek in de tuin. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en trekken vlinders aan.
   
 7. Herfstanemoon (Anemone hybrida)
  Deze plant met roze of witte bloemen is ideaal voor het creëren van een romantische sfeer in de tuin. Ze gedijen goed in vochtige grond en zijn perfect voor in borders.
   
 8. Dropplant (Agastache)
  Deze plant met paarse bloemen trekt bijen en vlinders aan en is ideaal voor een zonnige plek in de tuin. Daarmee draagt hij bij aan de biodiversiteit, een extra pluspunt!
   
 9. Zeeuws knoopje (Astrantia)
  Deze plant met bolvormige bloemen is perfect voor het creëren van een romantische sfeer in de tuin. Ze gedijen goed in vochtige grond en zijn perfect voor in borders.
   
 10. Salie (Salvia nemorosa)
  Deze plant met paarse bloemen is perfect voor een zonnige plek in de tuin en trekt bijen en vlinders aan. Ze stralen op hun best in een mediterrane tuin.

Overige favoriete vaste planten

Naast het bovenstaande lijstje zijn er natuurlijk nog veel meer mooie vaste planten die je in maart kunt planten om je tuin op te fleuren. Een andere geliefde groenblijver is de Hosta. Deze planten komen in verschillende maten en kleuren en zijn perfect voor in de schaduwrijke delen van je tuin. Een andere eyecatcher is uiteraard is de Pioenroos. Deze bloeit in verschillende kleuren en is een van de meest geurende planten in de tuin. Vergeet ook de Lavendel niet! Deze kanjer is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ruikt ook nog eens heerlijk. 

Tuinplanten kopen in maart

Natuurlijk wil je jouw tuin of buitenruimte ook klaarmaken voor de langere dagen, de temperaturen die langzaam omhoog zullen kruipen en de tijd die we weer buiten gaan doorbrengen. In maart beginnen betekent al vroeg in het jaar genieten van de buitenruimte! Nu planten heeft over een paar weken al resultaat in grotere vaste planten, om er straks weer fris en groen bij te zitten. Waar wacht je nog op? Hup, kom langs bij ons in het tuincentrum en koop direct uit onze eigen kwekerij!

Meer over onze kwekerij