Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Alle voor- én nadelen van een echte kerstboom

Alle voor- én nadelen van een echte kerstboom

Het is bijna weer zover: Kerst! Wie aan de kerstdagen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan lekker eten met goed gezelschap én natuurlijk een versierde kerstboom. Aangezien we de afgelopen jaren ons steeds bewuster zijn over onze omgeving en duurzaamheid, krijgen wij in ons tuincentrum ook steeds vaker de vraag: wat zijn de voor- en nadelen van kerstbomen én kunstkerstbomen? Die vraag snappen wij wel! Het aanbod is tegenwoordig erg groot en waar doet u goed aan? Daarom heeft onze expert op het gebied van kerstbomen en alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van een kerstboom

  • Een echte kerstboom ruikt natuurlijk heer-lijk! Alleen met een echte boom krijgt u die bekende dennengeur in huis.
  • Het uitkiezen en het kopen van een kerstboom is natuurlijk al een uitje. Elk jaar hebben wij een inspirerende kerstshow in ons tuincentrum. Maak er dus een (mid)dagje uit van en kom de mooiste kerstboom shoppen.
  • Heeft u een kerstboom met kluit? Dan kunt u de boom na de feestdagen ook nog terug planten in de tuin. Wellicht kunt u hem het jaar daarop weer gebruiken. Lekker duurzaam!

Nadelen van een kerstboom

  • Een kerstboom neemt u vaak in de auto mee naar huis en sleept u vervolgens door de woonkamer op de plek waar hij moet staan. Gevolg? Een auto én huis vol naalden. Niet heel prettig natuurlijk…
  • Vaak ontkomt u er niet aan: uitvallen van naalden. Zeker wanneer u een kerstboom met kluit hebt, vallen de naalden over het algemeen sneller uit.
  • Heeft huisdieren? Zowel het water van een afgezaagde kerstboom als de naalden zijn giftig. De naalden zijn erg scherp en kunnen in het ergste geval gaatjes in de slokdarm maken.

Ook de mooiste kunstkerstbomen vind u bij Tuincentrum Bloemenland

Wanneer u liever een duurzame keuze kiest of gewoon geen zin heeft in al die naalden is een kunstkerstboom een hele goede beslissing. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet te onderscheiden van echte kerstbomen. En een van de grootste voordelen van een kunstkerstboom is dat u een aankoop doet voor de toekomst! 

Lees meer over kunstkerstbomen